Ziggo Case

AutoTrack website

Projectomschrijving

Bedenk een nieuwe technische infrastructuur voor de website van AutoTrack, én maak gebruik van de laatste internettechnieken en zoekmogelijkheden. Combineer dit met een dynamisch makkelijk aanpasbare front-end zonder in te hoeven leveren op performance, stabiliteit en betrouwbaarheid. Implementeer ook de nieuwe look & feel en zorg dat de oplossing volledig aansluit op de bestaande back-end & database van Oracle.

De kwestie

Er zijn twee grote uitdagingen: 1) de auto-database wordt zwaar belast door alle zoekopdrachten en 2) front-end en back-end zijn op het moment van de opdracht nog met elkaar verweven, waardoor onderhoud tijdrovend en onhandig is.

De oplossing

De techniek van een dedicated zoeksysteem ontlast de database. Een scheiding tussen back-end en front-end, zowel in code als in architectuur, maakt het onderhoud efficiënter en daarmee sneller en goedkoper.

Voor de dynamische front-end gebruikten we het Zend Platform. Deze robuuste applicatieserver levert de betrouwbaarheid, stabiliteit en performance die nodig is voor een dergelijke bedrijfskritische applicatie. De dynamische front-end is opgezet met eenvoudig aanpasbare HTML templates, in combinatie met een uitgebreid MVC-model.

Met gebruik van SOLR/Lucene hebben we nieuwe zoekmogelijkheden geïntegreerd en de performance vergroot. Deze enterprise-zoeklaag biedt alle state-of-the-art zoekmogelijkheden tegen ongeëvenaarde performance. Alle gekozen oplossingen zijn open source, en derhalve kosteloos en rechtenvrij te gebruiken.

Het nieuwe grafisch ontwerp is geïmplementeerd met een zeer gebruiksvriendelijke interface op basis van de laatste internettechnieken. Daarnaast introduceerden we zoeken middels ‘facets‘.

Het resultaat

Er staat nu een zeer toegankelijke, snelle en stabiele website waar AutoTrack zelf erg eenvoudig tekstuele én functionele aanpassingen in kan doen.

De bezoekers van de nieuwe AutoTrack-website kunnen nu meer intuïtief zoeken en sneller hun auto vinden dan tot nu toe mogelijk was bij de diverse occasion-sites en daarmee heeft AutoTrack haar nummer-1-positie verstevigd en haar voorsprong verder uitgebouwd.

Het eindresultaat is te zien op autotrack.nl.

Een gedetailleerde beschrijving staat op www.zend.com/resources/case-studies/ (of download direct de PDF van de case study).

Technieken

PHP, HTML, CSS, Javascript, AJAX, Zend Framework, Web services, XML

Platformen & Systemen

Linux, Apache, Varnish, SOLR, Lucene, Oracle

In de media

Frankwatching.com over AutoTrack

Volg ons

Twitter

Hey #Codebrewer, kom op vrijdag wat eerder achter je scherm vandaan voor een vrijdagmiddagborrel in Amersfoort! http://t.co/Mbq3RkoH8l
- Tuesday Jul 22 - 9:54am

Make yourself at home, take look around. Welcome at Enrise. http://t.co/qnI3qjpgvn http://t.co/j6PEtdw2o5
- Monday Jul 21 - 11:31am

Caution: Consuming energy drink can have some strange side effects on you. http://t.co/eRhCHm7kHh http://t.co/OYERpI2Qqa
- Wednesday Jul 16 - 10:47am

RT @jrvandijk: Do you want to know what it’s like to work @enrise? http://t.co/IDaDerAQ26 It might be in your interest to watch this… Enris…
- Monday Jul 14 - 2:15pm